Storhaug Productions

Informações:

Sinopsis

Storhaug Productions egen podcast. Stian Robberstad snakker med ulike mennesker om stor og smått. Vi jobber for tiden med en egen vin-serie i samarbeid med sommelier og vin-entusiat Jarle Madsen. Serien heter 555 sekunder om vin, målet er å gi mest mulig informasjon om en valgt vin, området eller produsent på 555 sekunder. Vi jobber også med en serie om byutvikling som går under navnet "Samtaler Om Byutvikling", første episode kommer i løpet av våren 2018. Her skal vi snakke med arkitekter, byplanleggere og andre viktige aktører som berører temaet.

Episodios

 • På Druen, Pinot Noir

  21/02/2023 Duración: 50min

  Jarle og Stian i samtale om diva-druen Pinot Noir.

 • På Druen Jarle & Kristoffer

  05/12/2022 Duración: 49min

  Jarle i samtale med sommelier Kristoffer Aga om den fremdragende rieslingdruen.

 • På Druen, Nebbiolo

  04/11/2022 Duración: 43min

  Jarle Madsen og Bjørn Erik Sandvaag om den berømte druen Nebbiolo som for mange er ensbetydende med den verdenskjente vinen Barolo. Vi befinner oss dessverre ikke i regionen Piemonte i Nordvest-Italia, men i regntunge Stavanger, nærmere bestemt på Matros bar i Pedersgata.

 • Morten Ødegaard

  17/10/2022 Duración: 55min

  Hvordan var "utelivet" i Stavanger på 80 - tallet? Gikk du på "Kontoret" eller "Sjenkestuen" så husker du anskitet til Morten Ødegaard.

 • På Druen, Grenache

  12/10/2022 Duración: 36min

  I denne episoden prater vi om druen Grenache, kjent som "sidekick" for Syrah sør i Frankrike, men også kjent i Spania, Australia og Sør-Afrika.

 • På Druen, Syrah

  28/09/2022 Duración: 33min

  I denne episoden tar vi for oss druen Syrah også kjent som Shiraz. Sakset fra Wikipedia: Syrah er en av de klassiske franske blå druene, og dyrkes spesielt i Rhône-regionen. Den gir kraftige viner med forholdsvis høye verdier av syre. Druen kalles syrah i Europa, Sør-Amerika og USA. I Canada, Australia og Sør-Afrika er druen kjent under navnet shiraz. Druen dyrkes også i regionen Languedoc-Roussillon i Sør-Frankrike og i land utenfor Europa, først og fremst Australia. Jarles venner, Arstein og Tove, i Frankrike driver vingården Dom. de la Senche https://www.domainedelasenche.com Dom. de la Senche på vinmonopolet: https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Dom-de-la-Senche-Somi-2018/p/14101901

 • Jarle & Stian "På druen"

  30/08/2022 Duración: 41min

  Jarle og Stian lanserer serien "På Druen" hvor vi tar for oss en drue om gangen, men først en liten ørliten recap, hva har egentlig skjedd siden sist?

 • Vinterapi episode 4.

  11/06/2021 Duración: 23min

  Vi smaker på "lokal" rose fra Sør-Frankrike, venner av Jarle som solgte hus og hytte for å bli vinbønder i Frankrike og som nå har fått denne ypperlige rosévinen inn på polet. Løp å kjøp! https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Dom-de-la-Senche-Midi-Rosé-2020/p/11892601

 • Vinterapi episode 3.

  11/06/2021 Duración: 19min

  Selvutnevnt vinterapaut Jarle Madsen loser Stian Robberstad gjennom "vinskrekken". Denne timen kommer vi et par skritt i riktig retting. https://www.vinmonopolet.no/Land/Tyskland/Georg-Mosbacher-Deidesheimer-Riesling-trocken-2019/p/2895101

 • Kammerprat med Christian Ihle Hadland

  11/06/2021 Duración: 16min

  Kammerprat med kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival Christian Ihle Hadland om årets festivalen som går av stabelen 10. - 15. august og er nummer 31 i rekken. Festivalen benytter i år anledningen til å ta et dypdykk i Brahms' enestående kammermusikalske verden, men vi legger også ut mange sidespor til hans musikalske venner, flammer og endog fiender, plassert som han var midt i smørøyet i 1800-tallets musikalske Europa. Grieg og Brahms hadde en hjertelig relasjon, men det var den småvokste Grieg som måtte avverge et syltetøyslagsmål mellom Brahms og Tsjaikovskij da de tre store herrer møttes til lag i Wien. Brahms var en generøs herremann som gjerne hjalp yngre kolleger opp og frem, og den mest kjente av dem var den hjertevarme Antonin Dvorak. Men vi møter også Brahms' mer ukjente venner som Walter Rabl og den mystiske G. W. Marks, og komponister som inn i vår tid har latt seg inspirere av Brahms. Og selvsagt skal vi høre til Clara Schumann, den mest mystiske av alle Brahms' venner. https://w

 • Vinterapi episode 2.

  28/03/2021 Duración: 13min

  Jarle Madsen, den selvutnevnte vinterapeauten, loser pasienten trygt gjennom grunnleggende forskjeller mellom grønne og blå druer. Og hva mener han med "tanninfri" sone?

 • Vinterapi episode 1.

  28/03/2021 Duración: 14min

  Vinterapi episode 1. by Storhaug Productions

 • Vinterapi (intro)

  28/03/2021 Duración: 13min

  Er du en av dem som lider av vinskrekk? Kjenner du på angsten når du skal finne noe nytt i hyllene på polet? Sliter du med å forstå hva tanniner er? Da er denne serien midt i blinken for deg! I denne serien om vin for nybegynnere øser Jarle Madsen, selvutnevnt vinterapeaut, av sin kunnskap om den edle druesaften vi alle liker så godt.

 • Hva skal jeg drikke i jula?

  16/12/2020 Duración: 46min

  Hvordan velger man drikke til julematen? Jarle, rektor, lærer og vaktmester på Jarles Vinskole, deler generøst av egen kunnskap om mat og vin. Denne smakte vi på under opptaket: https://www.vinmonopolet.no/Land/USA/Sandhi-Santa-Barbara-Chardonnay-2019/p/7882701 Mer om produsenten: http://sandhiwines.com Jarles Vinskole: https://www.facebook.com/jarlesvinskole

 • Silje Salomonsen om "filmbyen" Stavanger

  29/11/2020 Duración: 48min

  Silje Salomonsen forteller om hvordan det er å være filmskaper i "kulturbyen" Stavanger. Wikipedia om Silje: Silje Østin Salomonsen (født 12. juli 1978 i Stavanger) er en norsk skuespiller og musiker fra Randaberg. Hun har hatt roller i blant annet de norske spillefilmene Monstertorsdag, Jonny Vang, Detektor , Mongoland og Now It's Dark. I 2009 var hun med i filmen Rottenetter regissert av ektemannen Arild Østin Ommundsen.[2] For filmen Jernanger fra 2009 var hun castingansvarlig, og for kortfilmen Før solen står opp fra 1999 var hun instruksjonsassistent. Hun har også vært programleder i U på NRK og jobbet ved Rogaland Teater, hvor hun blant annet har vært med i oppsetningen av Charles Dickens' Nicholas Nickleby. Salomonsen har i en årrekke vært del av Thomas Dybdahls backingband. Hun spiller også i bandene Bright Paper Werewolves, The Substitutes og Attention Now!.

 • Iselin Grayston/ Norsk Lydinstitutt

  16/11/2020 Duración: 39min

  Vi snakker med daglig leder ved Norsk Lydinstitutt, Iselin Grayston, om vedtaket til et samlet UKIS (utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog) om å kutte støtten til en av verdens største og antageligvis viktigste samlinger. Iselin Grayston har ansvaret for den daglige driften av lydinstituttet, organisering av samarbeid med andre institusjoner og representering av lydinstituttet og dets interesser i nasjonale og internasjonale organisasjoner. Komponist og samler Arne Dørumsgaard (1921–2006) overlot i 1984 hele sin musikksamling til Stavanger kommune for en krone. Samlingen er en av verdens største private samlinger med sine 120.000 vinyl LP-plater, 50.000 78-plater, 10.000 spolebånd, 5.000 video- og musikk-kassetter, 5.000 musikkbøker, platekataloger og tidsskrifter samt omfattende teknisk utstyr for avspilling og kopiering av ulikt lydfestet materiale. Partene opprettet stiftelsen Norsk lydinstitutt, som har til oppgave å oppbevare og gjøre samlingen tilgjengelig. Instituttet leier lokaler i Bjergste

 • Bellies/ Øystein Lunde Ohna - Gladmat spesial

  21/07/2020 Duración: 26min

  Vi er på besøk hos den plantebaserte restauranten Bellies i enden av Pedersgata og pratet med en av innehaverne Øystein Lunde Ohna.

 • Roger Asakil Joya/ Sabi Omakase - Gladmat spesial

  21/07/2020 Duración: 47min

  Roger Asakil Joya forteller om reisen fra Fillipinene til Norge og til Michelin stjernen i Pedersgata i Stavanger.

 • Hanne N. Berentzen og Tom Helge Sørensen - Gladmat spesial

  21/07/2020 Duración: 31min

  En prat med ekteparet Hanne og Tom Helge om historien bak Ostehuset og hvordan det er å drive business sammen.

 • Klostergarden/ Inger Lise Rettedal - Gladmat Spesial

  21/07/2020 Duración: 26min

  Inger Lise Rettedal forteller om reisen fra Eiganes til Mosterøy. Inger Lise driver Klostergarden sammen med Anders Schanche Rettedal som representerer 11. generasjon på gården. Klostergarden har sitt utspring i Utstein Gard, nærmeste nabo til Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster.

página 1 de 5