Urban Insights

Informações:

Sinopsis

En podd om staden av och med de som bygger den

Episodios

 • Tyresö - på väg mot framtiden

  18/12/2020 Duración: 25min

  Det här avsnittet av Urban Insights handlar om Tyresö!  Felix Antman Debels har träffat Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, och pratat nu tid och framtid.

 • Nacka - på väg att bli stad

  03/07/2020 Duración: 25min

  Nacka kommun ska växa så det knakar 13 500 bostäder till 2030 är målet. Den klassiska villakommunen västra del ska bli tät stad när tunnelbanan dras fram. Vi möter Nackas nya stadsbyggnadsdirektör Katarina Wåhlin Alm och diskuterar hur det är att gå från näringslivet till kommunal förvaltning och hur Nacka ska klara att genomföra sina stora åtaganden. Intervjuar gör Felix Antman Debels.

 • Ett möte med stadsarkitekt Torleif Falk

  04/05/2020 Duración: 24min

  I snart fyra år har Torleif Falk haft posten som Stockholms stadsarkitekt. I samtalet med honom pratar vi om vilka utmaningar som kommer med jobbet, vad han uppskattar hos samarbetspartners och vilken byggnad i världen han tycker är den vackraste.

 • Haninge - mellan salta stänk och betong

  13/03/2020 Duración: 29min

  I vårt tredje program om förorten möter vi Meeri Wasberg (S) kommunalråd i Haninge kommun - en Skärgårdskommun i Stockholm med både klippor och betong. Vilka utmaningar och förtjänster ser hon med miljonprogrammen idag? Det här avsnittet är tredje och avslutande delen i vår serie om förorten.

 • Förorten är bättre än sitt rykte

  12/03/2020 Duración: 27min

  Forskaren och arkitekten Erik Stenbergs intresse för förorten började med ett träprojekt i betongen, en visningslägenhet han senare själv flyttade in i. Det är nu många år sedan och sedan dess har Erik blivit expert på miljonprogrammen, både som medborgare och som forskare. Hur använder vi dagens kunskap när vi bygger för morgondagen? Det här avsnittet är nr 2 i vår serie om förorten.  

 • Forskningen som nästan blev en drog

  10/03/2020 Duración: 17min

  Vad ska det bli av förorten? I tre avsnitt tittar vi närmre på förorternas miljonprogram, älskade och hatade och nu vid 50-årsålder många gånger i behov av renovering. Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, tyckte att förortsborna egna röster saknades och inom ramen för ett forskningsprojekt begav han sig till Bergsjön och Hjällbo - två av Göteborgs så kallade utsatta områden för att höra vad de boende själva har att säga.

 • Botkyrka - mellan 100 olika språk och en cirkus

  23/01/2019 Duración: 27min

  I detta avsnitt besöker vi Botkyrka. Kommunen som efter valet styrs av en koalition mellan S, L, C och KD. Hur måste man bygga för att behålla sina unga invånare, vilken betydelse har cirkusen och hur ska man komma till rätta med ett av kommunens större problem; otryggheten?

 • Huddinge - växer med spåren

  19/09/2018 Duración: 29min